הרצאה ושיח: בין זן מינימליסטי לקיטש קוואי
הרצאה ושיח עם נדיה גורנשטיין, אמנית, מעצבת, אספנית קוקשי ומעריצה מושבעת של אסתטיקה יפנית
״גיליתי את העיצוב היפני כשלמדתי תקשורת חזותית. במסגרת קורס של עיצוב אריזות, נתקלתי במקרה בספר של אריזות יפניות וכמו שאומרים: הצצתי ונפגעתי. מאז, העיצוב היפני שב וצץ בחיי בצמתים שונים ומגוונים.
כארט דיירקטורית שעבדה בעולם האופנה, נפעמתי מההשפעה פורצת הדרך של מעצבי האופנה היפניים ששינו את תפיסת האופנה המערבית החל משנות השמונים של המאה הקודמת. במקביל כאספנית צעצועי וינטג׳ גיליתי את צעצועי הפלסטיק והרובוטים היפניים שיוצרו בשנות השישים של המאה הקודמת וכבשו את העולם (ואת ליבי).
אני יכולה להמשיך עם דוגמאות כמו המנגה – הקומיקס היפני ולצדו האסתטיקה המינימליסטית של גני הזן וטקס התה. ככל שהרביתי להכיר מאפיינים שונים של התרבות והאסתטיקה היפנית, נוצר אצלי דיסוננס שלא הצלחתי ליישב. איך שני קצוות אלה, המינימליזם הזני והחומריות המעודנת מתקיימים לצד הגודש הבארוקי והצבעוניות של תרבות הפופ. התחלתי ללמוד את ההיסטוריה והתרבות של יפן, לגלות את הקראפט היפני ולהכיר מושגי יסוד משמעותיים כמו ואבי-סאבי, מא, קוואי ורבים אחרים.
לפני כעשור גיליתי את בובות הקוקשי היפניות, והתחלתי לאסוף אותן בתשוקה שלא לומר באובססיביות רבה. האוסף הפרטי שלי מונה היום למעלה מאלפיים בובות קוקשי סוסאקו (שנוצרו בשנות השישים-שמונים של המאה הקודמת). הקוקשי מייצגות בעיני את השילוב המושלם של שני הקצוות: החומריות והמינימליזם המתוחכם לצד הנאיביות והחמידות הקוואית.
במפגש-שיח על האסתטיקה היפנית, אני אספר מזווית אישית של אמנית, אספנית וחובבת גדולה של יפן על מושגי יסוד חשובים בהבנת התרבות ההיברידית של יפן ובהבנת האסתטיקה האקלקטית שלה, תוך התבוננות וסיפור עולמן של הקוקשי.״
עלות להרצאה: 1400 ₪ | אורך המפגש: כשעה וחצי
ניתן להזמין מפגש ב׳חדר משלי׳ עם הרצאה ושיח לקבוצות של עד 25 משתתפים בתיאום מועד
תכתבו לנו בווטסאפ או תשאירו פרטים ונחזור אליכם, נשתמע